Hlavní obsah
Článek

S hypermoderními černobílými interiéry jako kdyby se poslední dobou roztrhnul pytel. Mají ale tu nevýhodu, že se v nich člověk necítí útulně a "doma". Řešením může být masivní nábytek a vkusně vybrané dekorace s východními prvky, které vytvoří domáckou atmosféru s nádechem dávné elegance a navíc něco vypovídají o originalitě jejich majitele. Zkuste se vrátit do doby starých mistrů řemesla.

Vytvořte pomocí zrcadel zdání otevřeného prostoru

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Jedna z nejkrásnějších dekorací v interiéru je světlo a prostor. Někteří lidé jdou až tak daleko, že se zrcadla stala dominantní dekorací v jejich interiérech, protože dokážou vytvořit iluzi mnohem většího prostoru a tím nám dát pocit pohody a dostatku místa pro život. Z malé předsíně se najednou stane větší a dříve tmavý kout dostane úplně nový rozměr. Originální zrcadlo ve velmi neobvyklém rámu elegantně dotvoří každý nudný prostor.

Místo spousty doplňků zkuste jeden originální

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Malé dekorace rozeseté po bytě mají často velmi silný citový význam pro jejich majitele, ale jejich estetická hodnota se mu zdaleka nevyrovná. Ne, neříkáme, abyste své oblíbené poklady vyhodili, jen je zkuste soustředit na jedno místo a udělat si svou vitrínu plnou vzpomínek. Byt se najednou bude zdát více svěží a jedna neobvyklá dekorace v něm krásně vynikne, například impozantně velká dekorace odkazující na východní mistrovskou práci se šperky. Přesně takto dělají interiéry dobří designéři, jednoduše.

Mějte předměty denní potřeby na dosah

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Každá domácnost si žádá dostatek úložného prostoru. Nemusí to nutně znamenat, že své věci neustále vytahujete z obrovských skříní, které zatěžují prostor vaší ložnice nebo obývacího pokoje. Často používané předměty a dokumenty by měly být dostatečně přístupné a ručně vyrobená komoda z odolného jilmového dřeva vydrží i nájezdy vašich dětí a domácích mazlíčků. Atmosféru starých časů podtrhne ručně kovaná petlice a velký úložný prostor zajistí, že se do ní vejdou i objemnější předměty. Patinovaná čelní strana dveří dá vyniknout kráse dřeva a navodí atmosféru dob dávno minulých.

Dejte obývacímu pokoji dominantu

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Momentálně letí velké doplňky, které kombinují různé materiály. Umělecká dekorace inspirovaná točícím se mlýnským kamenem ztělesňuje proud času, který neustále plyne dopředu a nakonec odnese vše špatné. Hodí se jak pro moderní minimalistické interiéry, tak pro útulně zabydlená místa plná klidu a pohody. Vaši hosté se vás zaručené budou ptát, odkud dílo máte a každý si v něm určitě najde spoustu vlastních významů. Pokud ne, pořád vypadá úžasně i samo o sobě.

Zkoušejte neobvyklé kombinace

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Lidé často při zařizování interiéru zanedbávají koupelnu, přitom je to jedna z místností, kterou vaši hosté zpravidla navštíví. Současně je velmi málo úprav, kterými jí můžete bez bourání a dalšího stavění dodat šmrnc a originalitu. Jednou z nich je právě silný designový prvek, jímž může být například masivní stolička, na kterou můžete odkládat ručníky a nebo se na ni v klidu posadit, pokud potřebujete v koupelně svůj čas. Trávíte ho tam denně opravdu hodně, a právě takovéhle maličkosti ho dělají příjemnějším.

Další články

Načítám