Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Českým dabingem nedávno otřásla vůbec největší krize. Že na tom něco pravdy bude, dokládá i fakt, že do tohoto oboru začínají vstupovat jedinci, kteří s namlouváním postav zahraničních filmů neměli doposud nic společného.

Do nového filmu Hercules se produkce rozhodla obsadit třeba Moniku Marešovou. „Byla jsem v šoku, když mi přistál mail od produkční, která sháněla pro dabing někoho, kdo s tím nemá vůbec žádné zkušenosti. Hned jsem psala, že ani nevím, jak to celé probíhá. Ale měla jsem přijít a zkusit si alespoň pár vět,“ prozradila Monika Marešová (49) na české premiéře filmu.

Nakonec to prý vypadá, že Marešová se v nové profesi zabydlí. „Překvapivě jsem se jim líbila, takže ve finále dabuji asi tři postavy. Nezdá se to, ale nahrát smích, když je ve studiu ticho, je docela oříšek. A to mi pomáhal jen pan režisér, za žádnou logopedkou jsem nedocházela,“ pochlubila se moderátorka. Nejvíc ji překvapivě bavilo dabovat svoji smrt. „Měla jsem tam scénu, kdy jsem umírala, protože jsem dostala roli té největší megery, která hned umře. Takže jsem musela pěkně přirozeně hekat.“

Dlouho nezadanou moderátorku měl na akci doprovodit její starší syn. Jejímu doprovodu se nakonec objevily jiné plány, a tak jí dělala garde kamarádka. „S žádným pánem tady nejsem, je tu se mnou kamarádka. Sice ještě včera jsem si myslela, že na film se mnou půjde syn Kubík, ale nakonec jel k babičce a dědovi. Jinak dabování jsem si opravdu užila. Moc mě to bavilo,“ prozradila Monika.

Reklama

Další články

Načítám