Hlavní obsah
Karen Mchitarjan
Článek

Již dneska večer propukne souboj národů. Vedení televize Nova se totiž rozhodlo po dlouhých měsících šetření uvést premiéru světově úspěšné show Wipeout. V té to pro český tým od začátku nevypadalo dobře. Zatímco ostatní národy nasadily do souboje své nejlepší vrcholové sportovce, my jsme vsadili na známé osobnosti. A nutno podotknout, že v nevyrovnaném boji si vůbec nevedly špatně, přestože se Ondřej Brzobohatý (41) hned první den nešťastně zranil.

„Vedle vysportovaných těl profesionálních sportovců a dokonale pružných a mrštných Bělorusek jsme pochopili, že v tomto závodu asi první nebudeme,“ směje se při vzpomínce na natáčení modelka a herečka Nikol Moravcová (36), která sice každou svou volnou chvíli tráví v posilovně, stále ale dbá na svou ženskost. Právě možná proto byla hned na počátku výletu s ostatními členkami českého týmu dost rozhozená. Celý tým totiž přišel o ty nejpotřebnější věci.

„Po šestnáctihodinovém letu z Prahy do Buenos Aires se nikdo ze soutěžících Wipeoutu necítil zrovna „fresh“. Navíc nás hned na letišti v Argentině čekalo nemilé překvapení. Ztratili nám totiž zavazadla. Při přestupu v Madridu, na který jsme měli necelou půlhodinu, se nestihla přesunout do našeho letadla. Je asi zbytečné zmiňovat, jak se zejména ženská část týmu těšila na kosmetické taštičky a čisté oblečení,“ svěřila se Super.cz Moravcová, která se tak místo soustředění na turnaj, musela soustředit na sehnání hygienických pomůcek.

„Hned potom, co jsme byli nuceni koupit si nejnutnější hygienické potřeby, dovezli naše kufry do hotelu, ovšem bez nejdůležitější součásti naší výbavy – dresů a teplákových souprav. Bez nich jsme nesměli nastoupit na trať Wipeoutu,“ vzpomíná mladá kráska.

„Jelikož náš tým ještě nebyl kompletní, chyběl totiž Maroš Kramár, nestresovali jsme se a užívali si krás nejen nočního života v Buenos Aires. Druhý den dorazil kapitán týmu Maroš a v kompletní sestavě, oděni do teplákových souprav, jsme čekali v hotelové lobby a nesměle pokukovali po „výbavě“ ostatních soutěžících. V České republice v té době zrovna začínalo jaro, a tak jsme trochu podcenili počasí, vyjeli jsme jen v lehkých bundách. Poučili jsme se. Každý den jsme pak nosili velkou tašku s oblečením, abychom vedle soupeřů z Polska a Běloruska nedrkotali zuby. Ti měli teplé bundy z nepromokavého materiálu. Zato Ukrajinci mrzli s námi,“ směje se při vzpomínce na groteskní situaci Moravcová, která první soutěžní den strávila jen jako fanynka. Soutěžili totiž jen tři členové týmu. A to Maroš Kramár, Ondřej Brzobohatý a Jana Sováková.

Soutěž ale neměla hladký průběh. Členové českého týmu byli častými návštěvníky místní ošetřovny. „Při disciplíně „Králova hora” si Ondra při nešťastném pádu narazil palec a musel být ošetřen místním lékařem. Konkurence byla v tomto kole silná, přestože jedna z polských soutěžících před začátkem zkolabovala a musela odstoupit,“ dodala Moravcová.

Jak to s naším týmem nakonec dopadlo, uvidíte již dnes večer ve 20:00 na Nově.

Reklama

Další články

Načítám