Hlavní obsah
Článek

Na první pohled jde o ženy, které nemají o zvědavé pohledy opačného pohlaví nouzi. Příroda s nimi však měla jiný záměr, tyto krásky dětství prožily jako muži.

Nedávno média po celém světě obletěla informace o australském modelovi Andreji Pejicovi, který dovršil svou proměnu v ženu změnou pohlaví. Jeho příběh však není ojedinělý. Se stejnými pocity spojenými s rozpolcenou identitou se už vypořádala spousta mužů, kteří se narodili v nesprávném těle.

V zahraničí se na společenských událostech objevuje řada žen, které si musely svou skutečnou tvář vybojovat. Jejich osudy mají podobný scénář. Po uvědomění si odlišnosti v období dospívání došlo na hormonální léčbu, po níž následoval chirurgický zákrok, který odstranil poslední důkaz.

Zásadním milníkem v transgender problematice je účast Jenny Talackove v kanadské soutěži krásy Miss Universe. Ta byla původně diskvalifikovaná, ale po bouřlivých diskuzích jí bylo umožněno soupeřit s ostatními kráskami, přestože se nenarodila jako žena.

Se změnou identity se musela vypořádat i hvězda seriálu Oranžová je nová černá Laverne Cox, která se jako první osoba se změnou pohlaví dočkala nominace na cenu Emmy v ženské herecké kategorii.

Spisovatelka Janet Mock si prožila krušné mládí, kdy se živila i sexem. Dnes je z ní uznávaná odbornice na transgender téma. Candis Cayne si coming outem prošla v odvážném seriálu Dirty Sexy Money, který se zabýval i změnou pohlaví. V galerii můžete posoudit, která proměna dopadla nejlépe.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám