Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jméno Liu Wen je ve světě módy pojmem. Není totiž žádným tajemstvím, že modelky s asijským původem nemají v tomto průmyslu zrovna na růžích ustláno. Šestadvacetiletá rodačka z čínského Jung-čou je však výjimkou potvrzující pravidlo. Však se také jako první Asiatka dostala loni do žebříčku TOP 10 nejlépe placených modelek světa časopisu Forbes, a to s výdělkem 4,3 miliónu dolarů dokonce na páté místo. Nyní si tato exotická kráska může připsat další úspěch, stala se tváří známé značky spodního prádla.

Wen se tak objeví na billboardech pro La Perlu a její kolekci na nastávající podzim a zimu a podle výsledku focení je evidentní, že značka při výběru rozhodně nešlápla vedle.

Mezi modelčiny další úspěchy patří i skutečnost, že byla první dívkou z východní Asie, která se objevila na mole při velké přehlídce Victoria’s Secret a v roce 2010 se stala rovněž první tváří kosmetické značky Estée Lauder s asijskými kořeny.

V budoucnu by ráda přesedlala k profesi stylistky, případně módní návrhářky, ale to sama považuje za velmi náročné odvětví. Zároveň by časem chtěla zkusit i film, jelikož se domnívá, že modeling a herectví mají hodně společného.

Reklama

Další články

Načítám