Hlavní obsah
Článek

Tuhle kritiku si herec Philip Seymour Hoffman už nevychutná. V únoru letošního roku se vlastním zaviněním připravil o život, když se předávkoval drogami. Kritika však o jednom z nejvýraznějších amerických herců posledních let teď píše oslavně. Ne snad kvůli posmrtnému sentimentu, ale protože do kin vstoupil snímek Nejhledanější muž. A Hoffman v něm hvězdně září.

Nejhledanější muž Antona Corbijna je prvním snímkem, který do kin vstoupil po Hoffmanově smrti. Je však filmem, který v jeho hereckém seznamu bude zvýrazněn tučně.

Děj filmu je zasazen do Německa roku 2008 a Hoffman v něm hraje těžce pijícího agenta, jenž používá čečensko-ruského imigranta jako šachovou figurku ve své hře záludnosti a podvodu.

„Myslím, že je v tom filmu fenomenální. To je způsob, jakým chci, aby lidé ve filmu vypadali. Jeho postava je důležitá a on byl vždy fenomenálním hercem,“ uvedl Corbijn na premiéře svého snímku. A kritika s ním po zhlédnutí souhlasila.

„Hoffman září v roli, která vyžaduje nikoli šoumenství, ale jistý druh složitosti a kontradikce, což mohou poskytnout jen jisté tupé charakterové detaily, v nichž exceluje, akumuluje je zevnitř ven,“ píše Washington Post.

Snímek vstoupí do českých kin 4. září tohoto roku.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám