Hlavní obsah
Článek

Kdo si pamatuje, komu letos připadl Oscar za hlavní ženský herecký výkon, bude hned doma... Ostatní budeme ještě chvíli napínat. Pětačtyřicetiletá rodačka z Melbourne vyrazila na dovolenou se svými třemi syny, které má s manželem Andrewem Uptonem. Zároveň je jednou ze šesti hereček v historii a první Australankou, která kdy získala Oscara v obou kategoriích - za výkon v hlavní i ve vedlejší roli. Nemůže to být nikdo jiný než Cate Blanchett...

Zakuklená kráska známá díky ztvárnění Královny Alžběty ve stejnojmenném snímku či z Talentovaného pana Ripleyho, Téměř dokonalého zločinu či Pána prstenů si k letní dovolené vybrala souostroví Vanautu v Oceánii, a byla tak výrazně originálnější než většina celebrit sjíždějících se do Mexika, Saint-Tropez či na Havaj. Jen místo neforemného plaveckého úboru určitě mohla zvolit zajímavější variantu plavek. Herečka si ale nejspíš chtěla chránit svou alabastrově světlou pleť.

Blanchett získala zmiňované Ceny Akademie v letech 2004 a 2013. První se dočkala za ztvárnění Katherine Hepburn ve snímku Martina Scorseseho Letec, druhou si pak vysloužila za emotivní výkon v dramatu Woodyho Allena Jasmíniny slzy.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám