Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Zatímco Josef Rychtář (65) stále trvá na tom, že před dvěma lety na svou ženu nesáhl a nezpůsobil jí zranění a modřiny po celém těle, státní zástupce, který má případ na starosti a jenž trvá na jeho odsouzení, si stojí za svým. Podle něj Rychtář Darinu Novou (66) zmlátil!

„Jsem přesvědčený o tom, že ta událost se stala tak, jak ji popisuje bývalá manželka pana obžalovaného. Její výpověď si dovolím navrhnout za základ skutkových zjištění. Koresponduje totiž s dalšími poznatky, zatímco vyjádření pana obžalovaného, pana Rychtáře, k tomuto skutku vykazuje určité vnitřní logické rozpory,“ řekl u pondělního soudu Super.cz náměstek okresního návladního JUDr. Martin Suska, který má případ na starosti.

Že by tedy žádal o zproštění viny Josefa Rychtáře, asi vůbec nepřipadá v úvahu. A vdovci určitě nepomůže ani to, že krátce před jednáním soudu své bývalce poslal film s názvem Smrt jí sluší. Později jí kvůli oznámení této jeho podivné činnosti opět posílal hanlivé zprávy.

Jaký státní zástupce navrhne trest pro obžalovaného, jenž se nedostavil, žádá ale potrestat popravou, nechtěl zatím předjímat. V úvahu přichází podmínka, ale i vysoký peněžitý trest. Nyní však soud čeká na to, zda jiný Rychtářův případ neskončí také pravomocným odsouzením, aby mu mohl uložit souhrnný trest. A ten už by byl výrazně citelnější…

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám