Hlavní obsah
Článek

Vdovec po Ivetě Bartošové (†48) Josef Rychtář (65) se rozhodl dotknout se asi nejcitlivějšího místa svého mladšího syna a když ten začal veřejně bránit svou matku Darinu Novou, kterou prý jeho táta neuvěřitelně sprostě uráží a posílá ji na koleje za Ivetou, svému dítěti nechutně ublížil velmi nepříjemnou zprávou. „Zmrzačil jsi Lucku při autonehodě,“ píše mu. Vzpomínka na pár let starou událost, která jen zázrakem neskončila tragédií, dostala Josefa Rychtáře mladšího na kolena.

„Popravdě čekal jsem jakýkoli nesmyslný útok z jeho strany, že ale bude takhle sprostě lhát o věci, o níž moc dobře ví, že byla jinak, to mě i mou partnerku strašně vzalo,“ kroutí hlavou. Nedokáže pochopit, jak je vlastní táta schopný ubližovat synovi a otevírat nesmyslně staré rány.

„Kdyby mi Pepa nějak ublížil, v životě s ním dál nejsem. K té nehodě došlo tak, že jsem s ním a jeho kolegy hasiči jela na výjezd. Jeli jsme pomalu, sotva čtyřicítkou, ale bohužel naproti nám jela dodávka, která jela středem silnice, vytlačila mě a když jsem sjela za krajnici, vyhodilo mě to a najela jsem do stromu. Přítel si toho všiml, vycouval za mnou a poskytl mi odbornou první pomoc a byl se mnou až do příletu vrtulníku. Nemohl ani trochu za to, co se stalo, naopak, nemít zdravotnické školení, bůhví, jak by to dopadlo,“ brání Pepu Rychtáře mladšího jeho dívka Lucka.

Její slova ostatně Super.cz potvrdili i členové integrovaného záchranného systému, kteří na místě také zasahovali. Josef Rychtář zkrátka asi ani tentokrát nemluví pravdu.

„S Luckou to bylo strašně vážné, měla krvácení a otok mozku a nevědělo se, jestli nedojde k nejhoršímu. Když jsem ale dorazil z nemocnice domů, otec to odbyl slovy, že za to stejně můžu já, že jsme se honili. Nebyl u toho, nic neví a tohle byl schopný vypustit z úst. Bylo mi z toho nanic. A pak mě překvapil, že když se vrátila domů, snažil se o ni pořád pečovat. Nakonec mi řekl, že dřív se mu nelíbila, ale teď po té nehodě ji má rád. To jsem taky dodnes nepochopil,“ dodal Josef Rychtář mladší.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám