Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Na místě, kde před více jak dvěma měsíci ukončila svůj život Iveta Bartošová (†48) skokem pod vlak, se dějí věci! Nejprve tu chtěl postavit památník v podobě kříže sám vdovec Josef Rychtář (65), ale hasiči i České dráhy mu to zatrhly. Když už s nimi začal vyjednávat o jiném umístění, aby se totiž z místa tragédie nestala poutní atrakce a někoho z fanoušků neohrozily projíždějící vlaky, předběhl ho kdosi záhadný s vlastním uctěním zpěvaččiny památky!

Už od soboty stojí kříž na místě, které si původně vyhlédl vdovec. A ten z něj vůbec nemá radost. Bojí se, aby se zodpovědné úřady nenaštvaly a v domnění, že s tím má něco společného právě on, mu jeho vlastní kříž nezatrhly. Proto také zakázal i jiný a dost nedůstojný kříž umístit ke kolejím svému poskoku Petru Veselému.

Nový záhadný památník od kohosi neznámého zatím nikdo neodstranil, dá se ale čekat, že k tomu dojde. Na místo se kvůli neobvyklému ruchu okolo místa neštěstí na jeden čas vrátili i policisté, aby turisty vykázali do patřičných mezí a třeba i teď zakročí. A Rychtářův kříž má stát tam, kam se lidé bez ohrožení vlastní bezpečnosti dostanou.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám