Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Oblíbená herečka Míla Myslíková (†71) nebyla vždy jen korpulentní dámou. Sice nikdy nepatřila k vysloveně štíhlým ženám, ale v počátcích herecké kariéry by v ní jen málokdo hledal budoucí představitelku její nejznámější role - ustaranou maminku Šafránkovou z cyklu komedií Dušana Kleina o "Básnících".

A právě druhý díl básnické série Jak básníci přicházejí o iluze si dnes kdykoliv od 18 hodin do půlnoci můžete zdarma pustit na portálu Seznam.cz v rámci tradičních filmových střed.

Myslíková coby pohledná, mladá a milá dívka debutovala roku 1954 ve filmu Nejlepší člověk. Do povědomí diváků se však nakonec stejně nejvíc zapsala díky rolím laskavých a rázných maminek či manželek.

Diváky bavila také jako hudrující lázeňská Kateřina v Rozmarném létě, rázná vedoucí v Holkách z porcelánu či hodná maminka v Marečku, podejte mi pero!. Zářila spíše v epizodních rolích obyčejných žen, kterým ale dokázala vdechnout jistou výjimečnost.

Sympatická herečka neměla nouzi o nápadníky a mužům se hodně líbila. "Tady běhaly filmy s Ginou Lolobrigidou, hezkými italskými a francouzskými holkami, a když se objevila Míla, když jsem ji poprvé viděl v nějaké komedii, řekl jsem si: Á, toť česká Gina Lolobrigida. Ona byla velice hezky vyvinutá. Byla v té době sexy. Sexy herečka," vzpomínal na Myslíkovou v oblíbeném pořadu České televize Příběhy slavných režisér Jiří Menzel.

Vdala se však jenom jednou. Ve třiadvaceti letech si vzala herce brněnského divadla Štěpána Zemánka, ale jejich manželství se brzy rozpadlo. Myslíková prý nikdy nechtěla skončit úplně sama, ale na muže neměla štěstí. Nevyšly jí další dva vážné vztahy a nakonec, na rozdíl od svých četných mateřských rolí, nikdy neměla děti.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám