Hlavní obsah
Článek

Jedním z vrcholů prvních dní karlovarského festivalu bylo představení digitalizované verze oscarových Ostře sledovaných vlaků. A sešli se všichni tvůrci a herci, kteří se slavnostní obnovené premiéry dožili. Po dlouhé době se v Česku objevila i Jitka Zelenohorská, která hrála Aničku Svatou, jíž výpravčí Hubička razítkoval její zadeček.

"Byly to krásné doby. Na natáčení se nás sešla děsně dobrá parta, všichni byli vlastně skoro nováčci, včetně Vaška Neckáře, se kterým jsem tehdy i zkoušela v divadle a odtamtud vždy jezdili na natáčení. On byl vždycky hrozně sladký," vzpomínala Jitka, která měla v 60. letech nakročeno ke kariéře filmové hvězdy a pozornost budil i její vztah s Waldemarem Matuškou. Pak ale odešla do Německa a už třicet let nic nenatočila.

"Teď žiju střídavě v Německu, ale vracím se i do Prahy, takže se i s kolegy vidíme poměrně často, třeba s Vaškem Neckářem i dvakrát do roka, ale nám radost, že jsem se tady potkala s Naďou Urbánkovou, kterou jsem nepotkala už roky," svěřila Jitka.

Ta měla také velké zdravotní problémy, stejně jako Naďa. "Prodělala jsem rakovinu tlustého střeva, ale to už je zdárně za mnou. Před rokem jsem měla infarkt, tak jsem musela přestat kouřit a koukněte, jak vypadám, valím se jako koule. A ještě mě trápí noha, kterou jsem měla špatně polámanou. Sotva chodím a to jsem měla ráda procházky," vyjmenovala své potíže. "Ale na život se pořád dívám s optimismem, jinak to nejde," uzavřela.

Reklama

Další články

Načítám