Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

To je opravdu nehoráznost! Ještě než stačila nadace Linky bezpečí, která je letos neziskovým partnerem Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, otevřít svůj stan ve Smetanových sadech, měla zničenou část vybavení.

Opilí vandalové rozkopali bannery, které představovaly problematiku násilí na dětech. Jde o 12 příběhů, s nimiž se její odborní pracovníci denně setkávají. Tyto příběhy zastřešilo 12 patronů z řad známých osobností.

Zcela zničené jsou příběhy, jejichž patrony jsou operní pěvkyně Simona Šaturová, režisér Václav Marhoul, Jiří Mádl, David Kraus, skupina Mandrage a ředitel Psychiatrické nemocnice v Praze - Bohnicích MUDr. Martin Hollý.

Bannery bezplatně zapůjčila firma Olgy Menzelové (46). A když Olga do kavárny Happyend dorazila a viděla tu spoušť, bylo jí do pláče. "Doufám, že budou pachatelé potrestaní a budeme se snažit vše rychle dát do pořádku. Nejde jen o peníze, i když samozřejmě i finanční ztráta tady je. Jeden banner stojí okolo 40 tisíc korun," uzavřela.

Škoda ale tak vysoká nebyla, protože zničené byly pouze papírové plakáty. Podle karlovarské policie, která zadržela jen jednoho z mužů, jelikož druhý se kopání do bannerů neúčastnil, je celková částka jen něco okolo osmi tisíc korun.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám