Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Nebýt údajné velkorysosti „svatého“ hraběte Domenica Martucciho (47), mohla být prý dnes Iveta Bartošová (†48) naživu a kdesi v očistci, či v pekle se mohl smažit její manžel Josef Rychtář (65). Po jejím loňském úprku z Prahy do Itálie šlo vdovci o život! „Když mí kamarádi zjistili, jak se choval k mé matce a v mém domě, naprosto na rovinu mi nabídli, že s tím člověkem něco udělají. A pevně věřím, že kdybych mu tehdy nezachránil život svým odmítnutím jejich pomoci, on je mrtvý a Iveta žije,“ tvrdí Martucci.

Ten lituje, že svým tajemným kumpánům s významnými styky v podsvětí k potrestání nepožehnal. „Ale nedá se to už vrátit, nedá se nic dělat. Tehdy jsem ještě neviděl videa z toho, co u mě doma prováděl, jinak bych asi na nabídku přátel reagoval jinak,“ tvrdí dnes.

Roční výročí Ivetina úprku od Rychtáře nenechává chladným ani Zdeňka Macuru (49). Toho dodnes označuje vdovec za únosce, který Bartošovou zfetoval a opil, aby byla povolná a byla mu i po vůli. Policie však tyto teorie jako nesmyslné dávno shodila ze stolu a existují i nahrávky nebo svědci, kteří jasně potvrzují, že Bartošová si Macuru sama vyžádala.

„Je mi jasné, že kdybychom nebyli v jejím domě tehdy varováni, že se Rychtář blíží, že by Iveta po jeho příchodu ze strachu začala tvrdit bůhvíco, jen aby jí neublížil. Takhle jsme stihli na poslední chvíli zmizet. A co bych udělal jinak než loni? Chtěl bych slyšet hovor, který s ním vedla. Už tehdy jí zasadil brouka do hlavy, když ji strašil, že jí ublížím. Jinak šlo o úspěšný útěk od agresora, byť se k němu ze strachu vrátila. Cítil jsem ale, že jí jde o život. Uklidnila mě až svatba, která ho od záměru zničit ji mohla odradit,“ vzdychá Macura při vzpomínce na bývalou lásku.

Reklama

Další články

Načítám