Hlavní obsah
Článek

Naše nejvnadnější operní pěvkyně Andrea Kalivodová se v neděli provdala v kostele sv. Tomáše na Malé Straně za partnera Radka Tögela. Manželé zářili štěstím, které je navíc násobené. Andrea čeká s Radkem miminko, které se má narodit v říjnu. Díky tomu, že jí požehnaný stav přidal na objemu prsou ještě dvě čísla, ani sedm kilo navíc nebylo ve svatebních šatech znát.

Andrea při vstupu do manželství změnila nejen stav svobodná za vdaná, ale i jméno. Fanouškům a milovníkům opery se od nynějška představí jako Andrea Tögel Kalivodová. „Svatba pro mě neznamená jen formalitu nebo jednodenní oslavu, ale je to závazek. Pouto, kterým stvrzujeme navzájem svou touhu jít dál životem bok po boku,“ netajila dojetí Andrea, která se oblékla do bílé róby z dílny známé české návrhářky Jiřiny Tauchmanové.

Své ano si snoubenci řekli před zraky svých nejbližších a přátel. Oba si také vzájemně vyznali lásku, slíbili věrnost, ale i respekt a určitou míru svobody. „Vstupem do manželství pro mě a Radka svoboda určitě nekončí. Milujeme se, budeme mít miminko, plánujeme společný život, ale chápeme i jeden druhého a jeho potřeby,“ řekla s úsměvem na rtech operní hvězda.

Svatební atmosféru podtrhl hrou na housle světoznámý virtuos a přítel snoubenců Jaroslav Svěcený. Tóny Ave Maria doprovázely moment, kdy si manželé vyměňovali prstýnky a dali si první, opravdu dlouhý, manželský polibek.

Svatební hostina se konala hned vedle kostela sv. Tomáše, protože je propojený s areálem augustiniánského kláštera, kde se nachází luxusní hotel a restaurace. „Milujeme tradice, takže jsme samozřejmě jedli knedlíčkovou polévku z jednoho talíře jednou lžící,“ prozradila Andrea.

Menu pokračovalo pravou českou svíčkovou a část hostů si zvolila plátek lososa. Na stole nechybělo víno z Moravy ani domácí slivovice, vždyť nevěsta i její rodina pochází z Brna. Došlo i na pověstné rozbití talíře pro štěstí a společné zametání střepů rukou nedílnou.

Na hostině a večírku v hotelu se ukázala i řada známých osobností, kteří přihlíželi prvnímu tanci novomanželů i okamžiku, kdy novomanžel obratně stáhl zuby modrý nevěstin podvazek. Popřát novomanželům přišli mimo jiné starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký, zpěvačka Kateřina Mátlová nebo zpěvák a herec Roman Vojtek (51) s rodinou.

Malé dcerky Romana Vojtka a jeho švagrové doprovodily v roli družiček Andreu k oltáři. Roman zase oběma novomanželům na večírku zazpíval. Ujít si oslavu nenechala ani Petra Faltýnová (45), její přítel Leoš Mareš (47) se ujal na část večera role DJ.

Reklama

Další články

Načítám