Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Andrea Verešová (43) dostala nabídku zahrát si v novém seriálu Svatby v Benátkách – a přijala ji. Tvůrci se rozhodli stoprocentně využít nejen modelčiny rétorické schopnosti, ale také vizuální kvality, a tak se hned v prvním díle objeví v roli nevěsty, které tak trochu chytnou šaty. Ty pak musí samozřejmě svléknout...

Abychom trochu nastínili, oč půjde – v tradičním předsvatebním shonu se ženich (Ernesto Čekan alias pan Opička) uklidňuje doutníkem, který nešťastně odhodí na vlečku nevěsty (Andrea Verešová alias Mirka). A je vymalováno.

Při natáčení byli dokonce přítomni kaskadéři, jeden resp. jedna z nich i jako záskok za Verešovou. Nakonec obraz zvládla natočit Andrea sama. „Samozřejmě jsem měla strach, tedy spíš respekt. Myslím, že podobné pocity by měla i profesionální herečka nebo kaskadérka. Přeci jen, když pracujete s ohněm, může se stát cokoliv, i když je scéna dobře připravená a dohlížejí na ni odborníci. Šaty pak ale hořely méně, než jsem si myslela, vlastně oheň zničil především vlečku. Všechno klaplo přesně tak, jak mělo, scéna se natočila bezpečně a bez úrazu,“ uvedla ke své první roli Andrea.

A ještě zajímavost: šaty byly pro tento díl, který nese trefný název Hořící nevěsta a Prima jej uvede zítra večer, vyrobeny na zakázku. Jejich autorkou je návrhářka Taťána Kovaříková. „Kdybych tyto šaty prodávala v butiku, jejich cena by byla 45 tisíc korun,“ uvedla. V záloze byly pro jistotu ještě jedny šaty, kdyby se scéna, jež se zkoušela čtyři hodiny, napoprvé nepovedla. Vše ale proběhlo hladce.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám