Hlavní obsah
Michael Švec
Článek

Červeno-černá kožená bunda, v níž popový král Michael Jackson (†50) natočil klip ke své legendární písni Thriller, má nového majitele. Ten se ale musel pořádně plácnout přes kapsu. Na aukci v losangeleském Beverly Hills se totiž její cena vyšplhala na neuvěřitelných 1,8 miliónu dolarů (31 miliónů korun).

Bunda, kterou navrhla Deborah Landis, manželka režiséra klipu Johna Landise, je o to hodnotnější, že na rukávu nese umělcův podpis. Úplným unikátem ale bunda zase není. Jackson při natáčení klipu používal dvě totožné, ta druhá je ale v daleko horším stavu a stala se součástí zpěvákovy pozůstalosti.

Šťastným majitelem artefaktu, jenž už navždy zůstane zapsán do hudební historie, se stal Milton Verret z texaského Austinu.

„Je to jeden z nejdůležitějších kousků mezi rokenrolovými memorabilii,“ vysvětlil Verret, v jehož sbírce už leží jiné Jacksonovy bundy nebo kytara podepsaná členy kapely U2.

Od smrti Michaela Jacksona, jedné z nejvýraznějších osobností popové hudby, v sobotu uplynuly dva roky. Jeho Thriller natočený v roce 1983 navždy změnil představu o tom, jak mají vypadat hudební klipy.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám