Hlavní obsah
Článek

Mezi trendy moderní doby patří digitální obsah a cloudové služby. Optická média zaznamenala znatelné ztráty v prodejnosti a jejich využitelnost je na historickém minimu, ať už kvůli nedostatku čtecích zařízení pro tato média, nebo i z důvodu nespolehlivosti CD/DVD disků. Hudební kompaktní disky pomalu nahrazují streamovací online služby a hry našly svou spásu v digitální distribuci.

Krabice na obtíž

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Ondřej Rychtář, jednatel společnosti Aktiv Communication s.r.o., která zastupuje největšího hráče na trhu s digitální distribucí her u nás, obchod Key4you.cz, se k úpadku prodejů krabiček s hrou vyjádřil takto: “Zákazníci dnes již nechtějí hromadit doma krabice od her, pro které není využití a jen zabírají místo, často ani nemají mechaniku, kam by DVD vložili a moderní hry i po instalaci z mechaniky vyžadují nemalé aktualizace z internetu a stejně se tedy stahování nevyhnou.” Moderní náhrada za klasické krabice s diskem je digitální distribuce. Při té se zakoupí licenční klíč přes internet, zákazníci tento klíč aktivují pro svůj účet a hra se stáhne přímo od vydavatele či distributora hry.

Zákaznická zkušenost s Key4you.cz hovoří o spokojenosti zákazníků s digitální distribucí

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

“Už dlouhou dobu nenakupuji krabicové verze her v kamenných obchodech, ani si je nenechávám zasílat přes internet poštou. Jednak bych připlácel nesmyslné částky za DVD, které nepotřebuji, protože všechny hry se dnes aktivují jen pomocí přiloženého klíče a disk s hrou pak k ničemu není využit, nebo připlácím za poštovné, kde nakonec stejně pošťák nechá balík na poště a ve schránce najdu pouze lísteček k vyzvednutí. Na Key4you.cz si vyberu hru z pohodlí domova, můžu si vybrat jak zaplatím z široké nabídky platebních metod, pokud nechci platit přes internet, můžu využít platbu v hotovosti, a přesto mít hru za mnohem lepší cenu a již během pár minut ji můžu hrát, jen aktivuji klíč a je to!”

Recenze Key4you.cz dokazují, že poctivost a důvěryhodnost zákazníky oslovuje

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Zeptali jsme se Ondřeje Rychtáře, v čem předčí Key4you.cz klasický krabicový prodej a proč se zákazníci rádi vrací k nákupu na tyto stránky: "Je to jednoduché, jakmile si zákazníci vyzkouší, jak je tento systém snadný, jak rychle mohou mít svou hru a kolik mohou ušetřit času i peněz, pak se rádi vrátí a využijí naše služby opakovaně. Oproti dnes již zastaralému prodeji krabicových her, my nabízíme rychlost a ceny odlehčené o příplatky za fyzická média a poštu, díky zautomatizovanému systému si můžete objednat v sobotu o půlnoci a mít hru doručenou během pár minut. Také se u nás mohou přímo na stránce poradit s ochotným personálem, který jim bude rád nápomocen, ohledně svého nákupu."

Digitální distribuce je budoucnost

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Digitální distribuce, zdá se, je odpověď moderní doby, kde vyhrává kvalita a rychlost. Kde namísto 50 krabiček na poličce, na které padá prach a DVD již není kam dát, vlastníte pouze váš herní účet, kde najdete všechny hry na jednom místě, jsou pravidelně aktualizovány a můžete je nainstalovat kolikrát chcete, na jakýkoliv počítač. Budeme tento vývoj určitě sledovat i do budoucna a vy, až si příště budete chtít zakoupit novou hru do sbírky, zamyslete se, jestli to nejde levněji a přitom jednoduše.

Další články

Načítám