Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Až po letech na sebe Daniela Šinkorová (51) práskla, že si v minulosti přivydělávala jako servírka a následně barmanka ve známém pražském podniku. Když tedy vyrazila na barmanskou soutěž, tak byla zcela ve svém živlu.

„Já jsem byla barmankou, jsem na to strašně hrdá. Hrozně jsem tu práci chtěla dělat. Bylo to v období, když jsem každý večer chodila do Paláce kultury hrát Draculu. Přes den jsem si přišla, že nic nedělám, tak jsem si pro sebe vymyslela povolání,“ říká herečka, která si touto prací jednak chtěla splnit sen, zhodnotit volný čas a zdokonalit se v cizí řeči.

„Začala jsem pracovat i kvůli řeči, mluvila jsem s turisty anglicky,“ říká Daniela a dále uvádí: „Nejdřív jsem dělala servírku, pak se projevila vášeň, že bych chtěla postoupit výš, a oni mi to umožnili. Naučila jsem se míchat asi sto drinků a pak jsem i vedla nejtěžší sobotní službu. Vydržela jsem tam asi dva a půl roku.“

Jako barmanka by se Daniela už nejspíš živit nemohla, ale jak se říká, nikdy neříkej nikdy. „Stoupnu si za bar vždycky hrozně ráda, kdykoli budu mít příležitost, vůbec by mi to nevadilo - mít na stará kolena nějaký báreček s dobrou restaurací, kam bych pekla třeba i domácí sladké a dělala skvělé italské kafe.“

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám