Hlavní obsah
Článek

Zpěvačka Marta Kubišová (81) si nedovede představit život bez dcery Kateřiny, která je pro ni doslova vymodleným dítětem.

Před jejím narozením si totiž zpěvačka prožila osobní tragédii, když v pokročilém stadiu těhotenství přišla o dítě. „Až do sedmého měsíce šlo všechno velmi dobře, pak přišel první kolaps a začalo se to na mě hrnout. Dali mě na klopené lůžko a chtěla jsem to vydržet, ale dítě už bylo týden mrtvé,“ zavzpomíná Kubišová v dnešním Top Star magazínu.

Po narození Kateřiny se jí splnil sen, a aby dceři zajistila bezstarostné dětství, tajila před ní svou hudební činnost. „Vůbec mě nenapadlo, že zpívá. Jednou přišla babička a pustila mi písničku. Řekla jsem, že je hezká a chtěla jsem vědět, jaký pán ji zazpíval. Znělo mi to, jako když zpívá chlap,“ řekla dcera Kubišové o prvním setkání s tvorbou své matky.

„Pak mi to začalo všechno docházet. I to, co dokáže ten režim udělat. Když mě nevyzvedla ze školky, tak byla na výslechu,“ dodala Kateřina, která zpočátku těžce nesla maminčin porevoluční comeback. S jejím zpíváním prý nakonec svolila za příslib videorekordéru.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám