Hlavní obsah
Článek

Herec Jiří Mádl (37) je v novém filmu Všiváci k nepoznání. Hraje mentálně postiženého mladíka a přizpůsobil tomu i svoji vizáž. "Takové role si vybírám rád. Líbí se mi se před kamerou měnit, a to nejen tím, že si oholíte hlavu, ale změníte i výraz, způsob chůze, mimiku," řekl Super.cz s tím, že když byli snímek představovat ve Spojených státech, diváci jej pak nepoznali.

"U nás není komerční síla herce taková jako v Americe, kdy jim stojí za to zaplatit Tomu Hanksovi nebo Robertovi de Niro, aby přibrali do filmu padesát kilo. Tady se raději obsadí tlustší herec. Ale mě to baví, i do Všiváků jsem přibral kvůli větší důvěryhodnosti. Ale sám jsem ve svém režijním debutu Cesta k moři herce měnit nemusel, nebyla to dobovka, ani jsem nepotřeboval přizpůsobovat vzhled charakteru," míní Mádl.

Kvůli Všivákům a své roli začal Mádl docházet i do chráněných dílen, kde pracují mentálně postižení, aby odkoukal jejich chování. "Musel jsem si ale nejprve přečíst scénář, protože jsem nevěděl, do jaké míry bude moje postava postižená, ať už pohybově, tak řečí," vysvětlil. "Dostal jsem se tam díky mé bývalé přítelkyni, která produkuje festival Mental Power, který je právě o filmech, které sami natáčejí," dodal.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám