Hlavní obsah
Článek

Snaha stát se slavným za každou cenu, přestože se při tom člověk před celým národem třeba i ztrapní, je u některých lidí donebevolající. Třeba taková legrační figurka Petr Veselý, týpek, který chtěl ulehnout na psychiatrické lože svého idolu Ivety Bartošové (†48), toužil koupit její dům a chtěl zničit Josefa Rychtáře (65), takže na něj vypisoval padesátitisícovou odměnu. Dnes se k němu tulí a jsou z nich největší kamarádi. Co nám o svém příteli řekl?

„Pan Rychtář Ivetu miloval. Celý den kouká na její fotky, pouští si její písničky doma i v autě a pořád o ní mluví. Už se mi dvakrát doma zhroutil. Byl ve stavu, kdy jsem o něj měl strach,“ tvrdí veselý Veselý.

A za vypsání odměny na hlavu svého souputníka se omlouvá. „Změnil jsem názor. Pan Rychtář je seriózní člověk, má dobré srdce. Že Ivetu miloval, jsem pochopil až ve chvíli, když jsem Pepu poznal osobně. Chová se ke mně dobře, pořád se ptá, jak se mám, jestli je všechno v pohodě. Dokonce sám uvaří jídlo, které mi přinese na stůl a když jídlo dojím, tak ten talíř osobně pan Rychtář odnese do myčky nádobí!“ vypisuje neuvěřitelné lidské kvality vdovce muž.

„Pan Rychtář je na tom špatně, vůbec nejí jídlo, nemá hlad, což je podle mě z toho stresu. Dokonce jsem ho musel přemlouvat, aby si se mnou jídlo dal, nemá chuť. Každý den doma brečí. Taky si kupuje její knížky a pořád o ní hezky mluví. Děkuju mu, je to můj kamarád,“ uzavřel povídání o velkém člověku Josefu Rychtářovi Petr Veselý.

Reklama

Další články

Načítám