Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Světový rekordman v maratonu Wilson Kipsang a dvojnásobná mistryně světa Edna Kiplagat přiletěli z Keni do Prahy a přesunuli se do místa sobotního pátého ročníku Mattoni 1/2Maratonu Olomouc.

„Ve chvíli, kdy oba probíhali cílem letošního londýnského maratonu, jsme už věděli, že přijedou i k nám. Splnil se nám jeden z dalších snů,“ řekl Carlo Capalbo, prezident organizačního výboru RunCzech běžecké ligy a Jana Moberly, manažerka elitních atletů seriálu.

„Jsem moc rád, že mohu běžet také v Česku. Je to pro mě důležitá příprava pro další podzimní maraton, chci běžet rychle,“ řekl Wilson Kipsang, který umí půlmaraton za 58:59. „Také já se připravuju na svůj větší závod na podzim. Změnila jsem trénink, uvidíme, co to přinese,“ dodala Edna Kiplagat na otázku, zda chce překonat své dva roky staré osobní maximum 1:07:41.

Oba pak přivítali do rodiny běžců také nového člena. Moderátor Kazma, amatér, který se připravuje šest týdnů na svůj první půlmaraton, bude hrdinou jednoho ze dvou přímých přenosů na Seznam.cz. A měl by se snažit, od šéfa totiž dostal ultimátum.

Největší internetový portál v zemi poprvé v historii přenáší přímo sportovní událost – právě Mattoni 1/2Maraton Olomouc. V jednom okně na Sport.cz „poběží“ Kipsang a spol., ve druhém Kazma a další běžci.

Reklama

Další články

Načítám