Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Mohlo by se zdát, že Lucii Bílou (58) hned tak něco nepřekvapí, a přece jen se občas zadaří. Po koncertu na zimním stadionu v Náchodě přinesla ochranka Lucii zvláštní dárek od neznámého diváka.

„Dostala jsem tu věc se slovy, že mi možná udělá radost. Dlouho mě nic tak nepotěšilo. Byl to památníček Tomáše Holého,“ nechala se slyšet Bílá, která s nejslavnější českou dětskou hvězdou v minulosti chodila. „Ten člověk to mohl prodat, vyhodit, mohl s tím udělat cokoli, ale dal to mně,“ kroutí hlavou Lucie, která památník přečetla na jeden nádech.

„Jsou v něm nádherná slova od lidí, s kterými Tomáš točil všechny ty báječné filmy. Jako například od Jany Preissové, Františka Němce, režisérky Marie Poledňákové, ale i od kamarádů, přátel a rodiny. Když jsem tím listovala, vrátila jsem se v čase a měla pocit, že tu Tomáš stále je, což je vlastně pravda,“ svěřila se Lucie.

Bílá hodlá do Tomášova památníku dál sbírat podpisy. „U nás je spousta lidí, kteří mu něco rádi vzkážou. První úlovek mám od Jiřího Menzela. Napsal Tomášovi krásnej vzkaz: ‚Tomáši, měl jsi velké štěstí, že jsi potkal Haničku Zaňákovou,‘ “ usmívá se Lucie. „Vnímám to velmi symbolicky, je hezké být s tím člověkem stále spojená. Ten člověk tady stále je přes své filmy, ve kterých byl okouzlující,“ dodává Zlatá slavice.

Související témata:
Památník

Reklama

Další články

Načítám