Hlavní obsah
David Zápal
Článek

I když se nyní Josef Rychtář (65) z Jarka Šimka (50), dvorního skladatele Ivety Bartošové (†48), který na její počest vydává výpravné cédéčko Iveta Naposledy s dosud neuveřejněným hitem Chci s Tebou vzlétnout, snaží udělat hyenu, která chce vydělávat na úkor jeho zesnulé manželky, situace je prý úplně jiná. „Nebýt Jarka, Iveta by už dávno byla pod mostem. Zachránil jí život!“ říká mecenáš, kterého Šimek k Ivetě před čtyřmi lety přivedl a který ji jen kvůli němu držel nad vodou.

„Rychtář vůbec nic neví a měl by se stydět, že se teď do Jarka naváží. S Jarkem se znám dlouhou dobu a mám ho hrozně rád jako poctivého hodného člověka. Nebýt jeho přímluvy a toho, že mi bylo líto Ivetina syna Artura, nikdy bych jí nepomohl. Je to jeho zásluha. S mým přispěním zachránil Ivetě střechu nad hlavou a měla i na živobytí. Kdo ví, jak by tehdy dopadla, nebýt naší pomoci,“ řekl Super.cz mecenáš Ivety Jiří Horák.

Ten Ivetě Bartošové měsíčně vyplácel velkou apanáž, která jí vystačila na zaplacení hypotéky i na slušný život. Podle našich informací šlo celkově o pořádnou částku, nad kterou by se mnohým protáčely panenky. Nikdy se tím ale nechlubil, odmítal být v této souvislosti v médiích, vystoupil až na obranu Šimka.

„Jako vděk za to všechno Iveta Jarkovi podstoupila veškerá práva na cédéčko, které teď vydal,“ dodal pan Charita Jiří Horák. Právě v jeho domovské Kutné Hoře podle svědků Iveta odzpívala před pár lety možná svůj poslední podařený koncert.

Existuje ale i další člověk, který Šimka hájí, a na Rychtáře ukazuje vztyčeným prstem jako na někoho, kdo se zbytečně snaží pošpinit člověka, který toho pro Ivetu udělal hodně. „Jarek měl s Ivetou svatou trpělivost. Kolik set hodin s ní strávil ve studiu, než byly nahrávky použitelné, to nikdo neví. Nemohl brát jinou práci, která by mu zajistila živobytí, a od Ivety neměl nic. A nebýt toho, že Iveta před sebou měla díky Jarkovi vidinu nových krásných písniček a koncertů, nikdy by se v té době nedostala zpátky nahoru. Jarek Šimek je ten poslední, kdo by se na ní kdy přiživil a zneužil ji,“ řekl Super.cz tehdejší nejbližší člověk Bartošové a road manažer Martin Wolf (48).

Reklama

Další články

Načítám