Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Jde o snahu odvrátit zájem médií o jeho domnělou milenku, nebo se stal Josef Rychtář (65) obětí nechutného žertu? Vdovec po Ivetě Bartošové (†48) tvrdí, že dostal dopis od anonyma, který napsal, že existují záznamy z webové kamery, na kterých je vidět, že Iveta šla vstříc smrti s tajemným mužem!

„Uvádí tam morbidní a nechutné věci. Ivetku měl údajně doprovázet nějaký člověk a z úst a nosu jí měla téct krev,“ řekl Super.cz Rychtář. Fotky měl získat poté, co se pisateli ozve.

„Splnil jsem všechny podmínky anonymního pisatele. Ve stanovenou hodinu jsem na to číslo volal, bylo ale nedostupné. Informoval jsem předtím policii v domnění, že hovor zaměří, ale nic neučinila, chtěla jen vědět, jak hovor dopadl. V závěru dopisu je napsáno, že když zavolám, fotky mi nabídne a že budu překvapený tím, kdo ji doprovázel. A následně tam je uvedeno, že až to uvidím, ať na toho dotyčného vezmu násadu. Pokud bych se neozval, že prý fotografie pošle médiím a policii,“ uvádí vdovec.

„Myslím si, že je to hloupost, ale člověk se chytá všeho. Věřím, že úřad vyšetřování vyslechl svědky a sousedy, kteří Ivetu viděli, když na ty koleje šla. Ale nahlodalo mě to. Co kdyby něco takového byla pravda? Začnete přemýšlet, jestli se tu neobjevil někdo, s kým odešla nebo kdo ji mohl rozrušit. Když vám takový dopis přijde, řeknete si: ‚Co když skutečně Ivetu někdo doprovázel, o kom policie neví? Co když existuje fotka, o které se v dopise píše?‘ Alespoň by to vneslo do té tragédie světlo,“ dodal Rychtář s tím, že by měl rád jasno, zda šlo o nejapný žert, nebo o důležitého svědka.

Reklama

Další články

Načítám