Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Jak se dalo čekat, nově vydávané album Ivety Bartošové (†48) Iveta Naposledy, na nějž její dvorní hudební skladatel Jarek Šimek (50) umístil i dosud neuveřejněné písničky zpěvačky, vůbec není po chuti Josefu Rychtářovi (65). Nelíbí se mu asi, že si Šimek dovolil nezeptat se ho, jestli může takový počin udělat. Nebo ho rovnou štve, že z něj neuvidí ani cent? „Porušuje autorský zákon,“ čertí se vdovec. Jenže autor cédéčka oponuje, že by se neměl plést do věcí, do kterých mu nic není. Poslechněte si jeho další slova ve videu.

„Jarek Šimek je autor skladby a textu, ale není výkonný umělec. A pokud nebude mít od Ivety souhlas, a on ho nemá, o tom jsem naprosto přesvědčený, tak porušuje autorská práva. Kdyby vydal cédéčko, byť krásné, já třeba tu písničku Chci s Tebou vzlétnout znám, vystavuje se problémům,“ řekl Super.cz Rychtář s tím, že byl u toho, když Iveta Šimkovi řekla, že část songu se musí přezpívat, že s ním není spokojená.

„Jarka si vážím jako talentovaného hitmakera a nechci ho kritizovat. Ale měl by si dát pozor na to, co dělá,“ dodal Rychtář.

Šimek jeho kritiku razantně odmítá. „Pepa Rychtář je tak trochu popleta. Ivetě se nelíbila demoverze jiné písničky, u které jsme se domluvili, že se přezpívá, k čemuž už nedošlo. Ta také v šuplíku zůstala. Na desce jsou jen hotové a odsouhlasené věci. S tím, jak pro mě nazpívala Chci s Tebou vzlétnout, byla absolutně spokojená. A co se týče autorských práv, ať se nebojí. Práva ošetřená mám, stejně tak i Ivetin souhlas. To ale není starost Josefa, tehdy s Ivetou nebyl a o naší spolupráci nic neví. Také se mu nepletu do ostrahy budov, protože tomu nerozumím, tak ať se on neplete do našich věcí,“ reagoval nezvykle razantně jindy mírný hoch Šimek.

„Jako by nestačilo, že se po Ivetině smrti hovoří o všem možném, jen ne o její práci. Jediný hezký počin, který po tragédii vznikl, by zvlášť Josef Rychtář neměl hanit a napadat. Je to proboha pocta jeho manželce, o níž tvrdí, jak ji miloval!“ dodal skladatel nahněvaně s tím, že jde asi o mstu, že si dovolil Rychtářovi nevydat do rukou tuto skladbu, když ho o to nedávno žádal. Co s ní asi zamýšlel?

Reklama

Další články

Načítám