Hlavní obsah
Článek

Nová deska Ivety Bartošové (†48) Iveta Naposledy, o které Super.cz již informoval, vznikala za opravdu hodně drsných podmínek. Její autor Jarek Šimek (50) přiznal, že se musel potýkat s podnikavci, kteří vycítili šanci a snažili se vytřískat co nejvíc peněz i na úkor Ivetiných fanoušků, kterým z kapes chtěli vytáhnout pořádný balík peněz!

„Iveta se těšila, až některé písničky, které doteď nikde nevyšly, uslyší lidé, takže jestli je tam někde nahoře, bude moc ráda,“ věří. Možné výtky, že mu jde jen o finanční prospěch a zneužití jména kamarádky, zásadně odmítá s tím, že v tom případě by desku rychle plácnul na trh do týdne po Ivetině smrti za nějakou přemrštěnou částku a nesnažil by se ji vypilovat k dokonalosti, aby šlo o skutečnou poctu Bartošové a jejím obdivovatelům.

Šimek říká, že kvůli tomu, aby si cédéčko mohli koupit všichni, kdo chtějí na Ivetu Bartošovou vzpomínat v hezkém, zrušil i spolupráci s původním distributorem. Prý ho tlačil k enormní ceně, aby se na desce co nejvíc vydělalo.

„A to jsem všem řekl, ať zapomenou na svoje tradiční praktiky a zkusí se na to dívat jinak než obchodně. Byl to marný boj. Nakonec jsem se vykašlal na všechny žraloky a domluvil se s rozumnými lidmi, kteří nechtějí vydělat za každou cenu, takže poslední album Ivety stojí jen lehce přes sto padesát korun. A z výdělku, který vážně není nijak velký, se bude financovat videoklip, který si Iveta a naše písnička Chci s Tebou vzlétnout zaslouží,“ prozradil Jarek s tím, že distributor zdaleka nebyl jediný, který chtěl na poctě Ivetě Bartošové vyrýžovat majlant.

Proč ale vůbec nevydal album ještě za jejího života? „S Ivetou jsme stále čekali, kdy jí bude líp, abychom ještě pár písniček dodělali. K tomu už bohužel nedošlo, i když jsme si to slibovali ještě pár měsíců před jejím odchodem. Protože jsem ale měl její svolení, vydal jsem desku alespoň teď. A kdyby mi fakt šlo o peníze, cédéčko by bylo přeplněné logy sponzorů a stálo čtyři stovky. Chtěl jsem jí albem poděkovat za to, že se mnou spolupracovala, a tak jsem se tomu věnoval prakticky čtyřiadvacet hodin skoro dva měsíce v kuse. Ona i její fanoušci si to zaslouží,“ dodal Šimek.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám