Hlavní obsah
Článek

Roztomilý chlapeček na fotce patřil k fešákům už jako malý kluk. A tak nikoho nepřekvapilo, že z něj vyrostl vyhlášený krasavec. Jeho jméno je neodmyslitelně spjato s Divadlem Sklep, ale proslavila ho i řada filmových a televizních rolí. Působí i jako moderátor a aktivně podporuje charitu. V 90. letech bojoval se závislostí na alkoholu, kterou se mu podařilo překonat. Poznali jste ho?

Na fotce není nikdo jiný než charizmatický herec, bavič a moderátor Tomáš Hanák, který vždy patřil k velkým idolům žen.

Než se naplno vrhnul na hereckou dráhu, reprezentoval Československo ve veslování a vystřídal řadu povolání. Od svých dvaceti let působí jako autor a herec v Divadle Sklep. Do širšího povědomí diváků se dostal i díky bezpočtu filmových a televizních rolí.

Společně s Lukášem Vaculíkem, Aňou Geislerovou a Pavlem Landovským si zahrál například v thrilleru Filipa Renče Válka barev, který si dnes kdykoliv od 18 hodin do půlnoci můžete zdarma pustit na portálu Seznam.cz v rámci tradičních filmových střed.

Z celé plejády filmů, ve kterých si Hanák zahrál, jistě stojí za zmínku i snímek Věry Chytilové Kopytem sem, kopytem tam, Díky za každé nové ráno, Cesta z města, Skřítek či televizní film Znásilnění, kde si střihl milostnou scénu s Kateřinou Brožovou.

Úspěšný je i jako hudebník a moderátor. Diváci ho znají jako hlavní tvář charitativního pořadu Pomozte dětem. V devadesátých letech bojoval se závislostí na alkoholu, kterou úspěšně překonal. V současnosti ho kromě rodiny nejvíc naplňuje jeho nádražní restaurace v Nižboru u Berouna, kterou zrekonstruoval z bývalého nádražního skladu.

Reklama

Další články

Načítám