Hlavní obsah
Článek

Dnes jsou to přesně dva roky od chvíle, kdy nás opustil hudební, pěvecký a taneční génius Michael Jackson. Za smrt tohoto Krále popu je obviněný zpěvákův osobní lékař Conrad Murray.

Michael Jackson zemřel 25. června 2009 v Los Angeles v Kalifornii na selhání srdce. Jako příčina úmrtí byla určena akutní otrava silným sedativem, které Jacksonovi od května roku 2009 podával proti chronické nespavosti osobní lékař. Začátek soudního procesu s Murrayem byl odložen z 9. května na 8. září.

Jackson byl popový zpěvák afrického původu. Jeho desky Thriller a Bad patří mezi nejvýznamnější v oblasti pop music. Michael byl kromě svého vysokého hlasu, rytmického cítění a tanečních schopností znám jako velký perfekcionista. Aktivně se podílel na mnohých humanitárních akcích a projektech.

Jeho osobní život byl velmi kontroverzní. Mnohokrát byl nařčen ze sexuálního zneužívání nezletilých dětí. Byl dvakrát ženatý. Jeho první manželkou se stala v květnu roku 1994 zpěvačka Lisa Marie Presley, s níž se po dvou letech rozvedli. Podruhé se oženil 14. listopadu 1996 se zdravotní sestrou Deborah Jeane Rowe, která mu porodila dvě děti: Paris a Prince Michaela. Manželé žili odděleně a po necelých třech letech se rozvedli. Totožnost náhradní matky nejmladšího dítěte, Prince Michaela II., je neznámá.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám