Hlavní obsah
Článek

Monika Absolonová (47) byla vůbec první ambasadorkou pochodu proti rakovině prsu a posledních čtrnáct let se této bohulibé akce účastní s železnou pravidelností. Ani letos zpěvačka na pochodu ze Staroměstského náměstí do pražských Žlutých lázní nechyběla a vyrazila v průvodu v rekordním počtu 19 980 účastníků.

„Já mám tuto akci děsně ráda, protože je smysluplná. Jdu ji vždycky s kamarádkami a uděláme si to po svém. Jdeme sice danou trasu, ale máme občerstvovací zastávky. Dneska jsme to občerstvování protáhly a já jsem tak tak doběhla do finiše na autogramiádu,“ prozradila nám Monika v cíli.

Kromě kamarádek, maminky a bratra Marka zpěvačku doprovázel také její pes, labradorský retrívr Jonáš. Absolonová je sice stále bez partnera, minimálně díky psovi se ale nemusí cítit sama. „Tohoto krasavce mám dva roky, je to moje součást,“ řekla nám.

Jonáš není Moničin první psí mazlíček. „Předtím jsem už měla pejska, ale bohužel jsem ho musela nechat uspat po čtrnácti a půl letech. Myslela jsem, že už nikdy nebudu mít žádného psa, pak jsem zavolala panu veterináři s aktuální myšlenkou, že bych si pořídila dalšího. Ptala jsem se ho, jestli by nebylo blbé vůči Kvídovi pořídit si dalšího psa, a on mě ujistil, že nebylo,“ vzpomíná Monika a dále uvádí: „Nakonec jsem pár dní nato našla inzerát, že v Hovězí u Vsetína mají poslední dvě štěňátka, tak jsem si pro něj jela.“

Moničin pes má sice rodokmen, na výstavy s ním ale jezdit nebude. „Ten pes je můj a já ho nebudu vystavovat. Já taky nejsem přešlechtěná,“ směje se.

S péčí o Jonáše zaměstnané zpěvačce velmi pomáhá rodina. „Kdybychom nebydleli pohromadě, tak by bylo s mými povinnostmi nemožné se starat o psa. Zvládám s ním chodit ráno a večer a jinak vypomáhají blízcí,“ říká Monika Absolonová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám