Hlavní obsah
Článek

Bořek Slezáček (56) se v posledních letech více než moderování věnuje hudbě a divadlu. Kromě několika činoherních a muzikálových rolí sestavil se svým kolegou z divadla Petrem Poláčkem a dalšími hudebníky zbrusu nový akustický projekt Fun Luvin´Idiots.

V současné době připravuje s renomovaným autorem Filipem Horáčkem, jenž je držitelem několika ocenění Anděl a spolupracoval například s Annou K., Anetou Langerovou nebo Lenkou Dusilovou, materiál pro sólové album.

K jedné z písní, kterou pojmenoval Zazpívej, natočil Bořek na konci května videoklip, který umístil na internet, kde jej můžete zhlédnout i vy. Jedná se o první ochutnávku z alba, které plánují tvůrci pověsit na web volně ke stažení. Za projektem stojí i dvojice producentů Michal Běloušek a Viktor Mráz, kteří stáli například za úspěchem skupin Lucie, Chinaski nebo zpěvačky Anny K. a společných alb Michala Horáčka a Petra Hapky.

Kromě šoubyznysu se Bořek Slezáček věnuje práci v neziskové organizaci RUBIKON Centrum, která pomáhá lidem vracejícím se z vězení zařadit se zpět do normálního života. "Problém je v tom, že neseženou práci. Řeknete si, že si za to můžou sami. A máte pravdu. Ale spousta z nich se chce vrátit do života, ale kvůli předsudkům práci neseženou. Až 60 procent propuštěných vězňů skončí zase zpět ve vězení. Zase si řeknete, dobře jim tak. Ale pro nás je to bezpečnostní riziko, a navíc nás to všechny stojí strašně peněz. Jeden den pobytu ve vězení stojí zhruba tisíc korun." vysvětluje Slezáček

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám