Hlavní obsah
Článek

Pro většinu lidí bylo asi překvapením, že se místem posledního odpočinku Ivety Bartošové (†48) staly Říčany. Zpěvačka ve městě sice krátce žila, ale stejně tak by optikou této logiky mohla její urna spočinout v pražských Modřanech, kde bydlela jeden čas v paneláku, v bytě jejího prvního manažera Tomáše Gottlieba, kde také bivakovala, nebo v domě v pražské Apolinářské ulici, kde žila s Ladislavem Štaidlem. Proč to tedy Josef Rychtář (65) udělal?

„Uhříněves by možná měla větší logiku, to máte pravdu. Ivetka žila v Uhříněvsi, která není od Říčan daleko. I to místo jsem zvažoval. Proč jsem se nakonec rozhodl pro Říčany? Je to moje rodiště a Ivetu chci mít co nejblíže k sobě. To je ten nejzásadnější důvod. Chci, abych ji měl nablízku a mohl jsem za ní každou volnou chvilku zajít a poklonit se její památce,“ uvedl pro Super.cz vdovec. Našel ale i další argumenty, byť se mnohým mohou zdát velmi chabé.

„Druhá věc je ta, že Iveta v Říčanech určitou dobu žila, než si zakoupila dům v Uhříněvsi. V Říčanech žije i nevlastní babička Arti, která se podílela na jeho výchově. I pro ni to nebude problém, Ivetku milovali. Je to moje rozhodnutí a to nezměním. Mám na to právo, které jsem využil. Mohl jsem dát Ivetku kamkoliv, zvolil jsem Říčany, protože k nim mám vztah. A pro ty, co budou chtít manželce zapálit svíčku, to jistě nebude problém, protože Říčany nejsou od Uhříněvsi daleko,“ dodal.

Reklama

Další články

Načítám