Hlavní obsah
Článek

Herečka Jana Švandová (76) a hudebník a muzikálový herec Václav Noid Bárta (43) tvoří zamilovaný pár! Ovšem samozřejmě jen před kamerou, a to v novém primáckém seriálu Svatby v Benátkách.

Jana Švandová hraje v seriálu bohatou podnikatelku, která vydělala spoustu peněz, a teď si je chce užít. Protože moc dobře ví, že čas jí utíká a ona tu nebude třeba dalších třicet let. Zamiluje se přitom do mladého muže Milánka (Václav Noid Bárta), kterého si pak také vezme. A právě plánovaná svatba zavede tento poněkud nesourodý pár do svatební agentury Olgy Drozdové v seriálu Svatby v Benátkách.

Jana Švandová říká, že si tuto roli opravdu užívá. „Vlastně dělám to, co běžně provádějí pánové v mém věku, že si nabalí nějaké mladé děvče. Zažívám tedy něco obdobného, ale z druhé strany. A zajímavé je, že zatímco pánům tenhle vzorec chování prochází, když si najde o hodně let mladšího muže žena, je to pro společnost mnohem méně přijatelné,“ říká Švandová.

Svou seriálovou roli si užívá i Noid. „Nejsem herec a nemám herecké ambice, ale tahle role mě opravdu baví. Moc mi nejde učit se texty slovo od slova, mám raději, když si do nich můžu přidat něco sám ze sebe, což tady můžu a díky tomu vzniká spousta komických situací. Pomáhá mi taky představit si nějakého konkrétního člověka a podle něj hraju. Tentokrát stačilo jen si vzpomenout na sebe, když mi bylo osmnáct," smál se Noid.

"S klukama jsme trávili hodiny a hodiny v posilovně a řešili jen svaly a podobný blbiny. Netušil jsem tehdy, jak se mi dřina v posilovně po letech zúročí. Ale když jsem se dozvěděl, že budu hrát kluka, který si zakládá na svalech, tak jsem do tý posilovny po delší době opravdu zašel, abych pak před kamerou nezklamal svou vizáží. A jsem rád, že jsem se hned v prvním obraze nemusel svlékat. Příště už to bude lepší,“ slibuje Václav.

„S Vaškem se známe dlouho, průběžně se potkáváme, jsme kamarádi. Jsem ráda, že Milánka hraje právě on. Hned od prvního společného obrazu jsme si dodávali do textů nějaké vtípky, až se štáb smál. V jedné scéně jsme například řekli, že si připadáme jako známé hollywoodské duo Angelina Jolie a Brad Pitt, kterým se přezdívá Brangelina. Tak jsme se domluvili, že si začneme říkat Švanoid,“ uzavřela Švandová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám