Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Fanoušci Ivety Bartošové (†48) se dočkali. Konečně mohou své modle vzdát důstojně hold. Josef Rychtář (65) totiž nedávno umístil náhrobek s její záhadnou fotografií na hřbitov v Říčanech. Háček je ale v tom, že v nápisech udělal chybu!

Vedle obrázku Ivety je totiž pár not z písničky Děkuju Vám, Andělové, kterou před časem nazpívala, Rychtář ale do výroby zadal podle něj češtinářsky správně Děkuju Vám, Andělé. Což je podle autora songu špatně.

„Oba dva tvary byly podle Pravidel českého pravopisu platných v době psaní písničky přípustné. Nicméně když autor nějak písničku nazve, nikdo by ji neměl přejmenovávat. Andělové mají v názvu svůj význam. Tento specifický výraz jsem použil záměrně, aby píseň byla výjimečná po všech stránkách. Navíc jde o básnický obrat. Iveta má tedy na hrobě znehodnocený název písničky, kterou milovala,“ řekl Super.cz hudební skladatel Jarek Šimek.

Kromě náhrobku chce vdovec vystavit na místě tragédie také dřevěný kříž jako památník skoku Bartošové pod vlak. Vykopanou jámu ale hasiči zakopali a ve čtvrtek místo hlídala policie, aby jej snad Rychtář nemohl k železniční trati umístit. Na kříži naštěstí žádnou chybu neudělal, jsou na něm jen dvě písmena a datum Ivetina úmrtí.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám