Hlavní obsah
Článek

Už od smrti Ivety Bartošové (†48) celý národ řeší, zda mohla mít zpěvačka uzavřenou životní pojistku, a pokud ano, jestli náhodou nehrozí, že bude vyplacena jejímu muži Josefu Rychtáři (65) a ne synovi Arturovi. Super.cz zapátral a dozvěděl se, že o milióny rozhodně nejde, protože životní pojistku si pěnice neplatila, jinou ale ano, a tu dostane skutečně její syn!

Bartošová si sice léta životní pojištění platila, ale už je to dávno, více jak dvacet let, a od té doby mnohokrát svoje finance měla v takovém chaosu, že není divu, že po čase pro neplacení pojistného smlouva zanikla.

Novou si za dobu, kdy žila s Rychtářem, nezaložila. „Takovou pojistku, o které se hovoří, Ivetka neměla. Velmi mě to urazilo, že se psalo, že bych měl z nějaké takové pojistky dostat peníze. Byl bych rád, kdybyste uvedli jednu základní pravdu. Po té tragédii jsem nikam do pojišťovny nevolal, a mohu to doložit výpisy svých hovorů. Rozhodně jsem nedohledával jakékoli finanční prostředky, které by ze smrti manželky mohly vyplynout,“ řekl Super.cz Rychtář.

„Novináři ze mě udělali bestii, která se den po tragédii zajímala o životní pojistku Ivety. Není to pravda,“ dušuje se. Paradoxně právě kvůli jeho jinému kroku ale Artur přece jen bude dědit.

„Ivetce jsem uzavřel důchodové pojištění, které jsem do tohoto měsíce ještě platil. Neměla zajištění na důchod. Říkal jsem jí: ‚Ivetko, víš, ve stáří se hodí každá koruna.‘ Takže jsem tu pojistku uzavřel, je mnou podepsaná ve prospěch Ivety a obmyšlená osoba je syn Artur, takže peníze z pojistky teď dostane Arťa. To jsem platil já ze svých finančních prostředků. Uzavřel jsem to v době, kdy jsem se s ní před třemi lety poznal,“ dodal Rychtář. Částku, o kterou bude Artur bohatší, nechtěl prozradit, mohla by ale být v řádu desítek tisíc korun.

Reklama

Další články

Načítám