Hlavní obsah
Jiří Nedvídek
Článek

Na českém hudebním nebi zřejmě vychází nová hvězdička. Je jí sice teprve devatenáct, ale už prokázala talent i smysl pro humor. Například Tomáši Klusovi se písničkářka Petra Göbelová zalíbila tak, že si ji už v roce 2012 vybral jako předskokanku na svém koncertě

„Zpívat před Klusovým publikem byla určitě velice pozitivní zkušenost. Ze začátku jsem měla samozřejmě trému, jak mě ta obrovská kupa lidí čekajících na jejich idol přijme, ale reakce byly velmi dobré,“ vzpomíná Petra, která ve svých písničkách nešetří humorem.

Petra si s hudebními múzami začala pohrávat už ve čtrnácti letech. „Moje první pokusy o skládání přišly kolem čtrnácti, když jsem si začala brnkat pár akordů na starou španělku po dědovi. Ta správná múza si mě našla ale až v sedmnácti, kdy jsem zveřejnila na internetu první píseň, za kterou si stojím,“ přiznala dívka, která je v současnosti nezadaná.

Své písničky mladá dívka zpívá s kytarou, ale válí také na klavír a bicí a hraje i divadlo. V současnosti studuje obor jevištní technologie na brněnské JAMU a vydává své první album Normální žena, které už dnes pokřtí v ostravském klubu Parník. Ti, kteří by chtěli Petru omrknout v Praze, budou mít šanci v pátek, kdy bude hostem známé šansoniérky Renaty Drössler v Salmovské literární kavárně.

Reklama

Další články

Načítám