Hlavní obsah
Článek

David Svoboda (39) vděčí svému vysportovanému tělu nejen úspěchům na olympiádě v Londýně, ale díky jeho vzhledu si ho vybrali jako jediného českého muže jako tvář pánské řady známé kosmetické značky.

Během neformálního setkání dorazil olympionik před novináře se vší parádou na krásném vraníkovi. Jízdu na koni má přeborník v moderním pětiboji jako jednu ze svých disciplín, takže svého čtyřnohého přítele v parku Grébovka zdatně ovládal. Jeho počínání nepřihlížely jen lačné novinářky s pootevřenými ústy, ale také jeho partnerka Denisa Barešová.

Když jsme s Davidem dělali vůbec první rozhovor, tak byl ještě nezadaný a jeho single status přetrvával dlouhou dobu. Modernímu pětibojaři se začalo dařit v osobním životě paradoxně až v momentě, co přišla smůla ve sportu a on si vinou přetížení přivodil zlomeninu bérce.

Jelikož je k tomu všemu i jeho partnerka, která je profesionálkou ve sportovním aerobiku, zraněná, o to víc se jejich vztah rozvíjí. „Všechno zlý je k něčemu dobrý. Máme na sebe víc času. Já jsem dřív díky sportu neměl na vztahy a na osobní život čas, tak teď se můžu díky zranění věnovat jí. Musím upozornit, že toho volného času také není mnoho,“ říká David.

Není to vůbec poprvé, co David Svoboda exhiboval před objektivem fotoaparátu. Sportovec má za sebou už několik kampaní a focení kalendářů. „Každá zajímavá nabídka mě potěší. Potom se jedná o podmínkách spolupráce, aby obě strany byly spokojené, to už je naše soukromá věc,“ říká David.

Focení ale přece jen není jedna z jeho pěti disciplín, není to pro něj tedy nepřirozená činnost? „Je to disciplína, která patří k tomu, co dělám. Jestli chci být úspěšný a nějak profitovat ze svých sportovních výkonů, tak i tuto disciplínu musím trénovat a přijmout ji za svou. Dopracoval jsem to na úroveň, že při focení vyložené netrpím a spolupracuje se se mnou do té míry, že jsme já i fotograf spokojení.“

Profesionální model by z něj prý ale nikdy být nemohl. „Jsem pořád sám za sebe a to hlavní, proč se mnou lidi spolupracují, je moje jméno, které jsem získal díky sportu. Považuju se tedy za sportovce víc než za cokoli jiného a vím, že tomu tak zůstane. Ani si nemyslím, že bych se mohl na trhu prosadit vedle profesionálních modelů, kteří to dělají odmalička a jsou v tom borci,“ uzavřel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám