Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Iva Janžurová (82) zavzpomínala s dcerou Sabinou Remundovou na jedny z nejtěžších životních chvil.

Jen pár hodin po smrti svého milovaného manžela Stanislava Remundy totiž Janžurová společně s dcerou odehrála divadelní představení Na mělčině, kde shodou okolností ztvárňuje ovdovělou matku dvou dcer.

„Herecká bytost je schopna tyhle věci v sobě oddělit, já aspoň jsem to byla schopna udělat. I v den, kdy Slávek zemřel, jsme jely hrát do Brna, po cestě mi to telefonovala Theodorka, a i to představení jsme obě se Sabinou zvládly, jako by ta naše životní těžká situace nebyla,“ řekla v Top Star magazínu, který poběží dnes večer, Janžurová.

A podobně je na tom i její dcera, která ale připustila, že to na jevišti mohlo být znát. „Já jsem na jevišti někdo jiný a hraju nějaký příběh, ale to víte, že úplně oddělit se to nedá. Když jsme hrály představení pár hodin potom, co tatínek zemřel, tak to určitě v nás bylo a v tom představení to někde nějak bylo jinak, ale celkově se nezměnilo, neuvažovaly jsme, že bychom to nehrály nebo že bychom to vyřešily dramaticky jinak,“ míní Sabina, pro kterou má maminka jen samá slova chvály.

„V soukromí našem nesmím do ničeho mluvit. Sabinka je ve všech kritických situacích naší rodiny, jakou byla třeba ta Slávkova nemoc, vůdčí osobnost, která rozhoduje. Když se jí řekne ,teď musíš‘, tak ona zabere takovým způsobem, že moc pomůže," uzavřela Janžurová.

Související témata:
Remunda

Reklama

Další články

Načítám