Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Jak Super.cz již informoval, vdovec Josef Rychtář (65) vylezl ven z ulity a začal veřejnost zásobovat informacemi, které ho podle jeho názoru mají očistit. Popsal nám proto, jak probíhal poslední den před sebevraždou jeho ženy Ivety Bartošové (†48). Několikrát se u toho rozplakal a říkal takové podrobnosti, až z toho mrazí!

„Chci vám vysvětlit telefonát maminky s Ivetkou. Ivetka nikdy neměla telefon odposlouchávaný. Jediné, co si za svého života přála, bylo to, že si nechala v mobilu zablokovat číslo pana Macury, protože ji obtěžoval. Když jí volal, bylo pro něj automaticky obsazeno. Neměla odposlech a ani nahrávání,“ řekl Super.cz na začátek Rychtář v obraně před tím, že by snad manželku monitoroval, aby věděl o všem, co si s kým povídá. A pak se pustil do vyprávění o tom, co se stalo jen pár hodin před Ivetinou smrtí.

„Den před tragédií přijela moje sestra na návštěvu. Asi hodinu a půl se probírala dovolená, na kterou jsme brzy měli odletět do Thajska. Jak jste někoho citovali, že jsem se měl domluvit s nějakou agenturou, že nám to zaplatí, to musím jednoznačně popřít. Dělal jsem Ivetě jídlo a sestra s ní probírala to, že by během té dovolené vzala k naší mamince fenku Gejšu. Pak mě sestra poprosila, abych ji odvezl domů. Ivetka mi ještě dala úkol, abych něco nakoupil v supermarketu. Tak se také stalo,“ pokračuje zevrubně Rychtář.

„Když jsem byl v Říčanech, volala mi paní Bartošová, že se Ivetce nemůže dovolat. Ona si totiž šla lehnout, a aby ji nikdo nerušil, vypínala si zvonění. Když jsem se vrátil, Ivetka už byla dole, tak jsem ze svého telefonu vytočil paní Bartošovou. Iveta pak s maminkou hovořila asi šestnáct minut. Zveřejnil jsem celý hovor, nic jsem z něj nevystřihl a nic neupravoval, to mohu dokázat. Ony spolu hovořily a já zatím vařil jídlo,“ uvádí vdovec a vášnivý kuchař.

A co se dělo pak? „Ivetka se pak najedla a před tou tragédií jsme se ještě šli projít s Gejšou k rybníku, kde jsme si na lavičce zakouřili. Byli jsme tam asi hodinu. Ona koukala přes ten rybník, krmili jsme tam nějaké kačeny. Pak jsme se vrátili, šli jsme spát a ráno už probíhalo tak, jak už jste viděli,“ dodal pohnutě s tím, že veřejnost má právo znát pravdu, a tak před ní nebude nic skrývat.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám