Hlavní obsah
Článek

Jubilejní desátou Kavárnu Potmě na Ovocném trhu slavnostně otevřeli maminka Jakuba Prachaře Dana Batulková, Ondřej Vetchý, David Novotný a Roman Paulus. Batulková měla před vstupem do kavárny obavy, jak se bude ve tmě orientovat, nakonec si ale odnášela nevšední zážitky.

„Jak člověk ve tmě přechází na jiné vjemy, tak já přešla na hmat. Sáhla jsem vedle sebe a myslela jsem si, že je to nějaký kámen, ale on to byl bicák Ondry Vetchého. Když ho takhle vidím normálně na světle, tak tam skoro nic nemá, ale tím hmatem jsem ucítila něco neuvěřitelného,“ šokovala všechny přítomné herečka.

Batulková už s organizací Světluška zkušenost má, vybírala peníze do kasičky poblíž metra Anděl a pochválila se, že měla nejlepší výsledky. S nevidomými se setkává také díky představení Molly Sweeney, které hraje v divadle Rokoko.

„Hraju slepou ženu. V rámci příprav jsme měli setkání s nevidomými a mám také poradkyni. Není to totiž vůbec jednoduché zahrát, musíte se oprostit od těch přirozených reakcí, které běžně máme, když mezi sebou komunikujeme. Na poslední představení teď přijeli, měli jsme besedu a jsou to moc zajímaví lidé,“ shrnula své dojmy Batulková, kterou nově můžeme vidět v Ordinaci.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám