Hlavní obsah
Článek

Dotykové telefony a počítačové tablety od Applu jsou fenomény dnešní doby. Pro nejmenovanou čínskou dívku je iPhone 4 dokonce tak důležitý, že za něj nabízí své panenství. Upozornil na to server Asia One.

Svou inzertní nabídku vyvěsila dívka na sociální síti Weibo, což je v podstatě čínská verze mikroblogovací sítě Twitter. „Mám sen o vlastním iPhonu, ale můj otec mi ho nechce pořídit,“ uvedla dívka z provincie Guandong.

Pikantní na celé záležitosti je, že je dívka nejspíš ještě mladistvá. Na otázku diskutujících, kolik jí je let, pouze odpověděla, že se narodila v devadesátých letech. Může jí tedy být 21 let, ale klidně i deset.

Příspěvek dívky na sociální síti vyvolal negativní zpětnou vazbu. Diskutující tvrdí, že je nesmysl měnit panenství za hloupý telefon. Jiní se zase domnívají, že účet na Weibo je pouze smyšlený a má za cíl vylákat z důvěřivců citlivé osobní informace.

Na druhou stranu Číňané jsou pro populární elektroniku ochotni obětovat opravdu hodně. Na začátku června sedmnáctiletý Číňan prodal svou ledvinu za 57 000 korun, aby měl na tablet iPad 2.

"Chtěl jsem si koupit iPad 2, ale neměl jsem na to peníze," svěřil se muž čínské televizi. Při brouzdání internetem prý objevil nabídku 20 000 jüanů za ledvinu. Po krátkém vyjednávání odjel mladík z provincie Kunag-tung do města Čchen-čou v provincii Chu-nan, kde mu v místní nemocnici ledvinu vyoperovali a po třech dnech ho propustili. Měl ale zdravotní problémy.

„Když se vrátil zpátky, měl laptop od Applu," řekla jeho matka Liu. „Chtěla jsem vědět, kde získal tolik peněz a on se mi nakonec přiznal, že prodal jednu ze svých ledvin," dodala.

Miloslav Fišer, Novinky

Reklama

Další články

Načítám