Hlavní obsah
Článek

Přípravy na zářijové uvedení legendárního muzikálu Fantom opery finišují. Byli jsme se spolu s producentem Františkem Janečkem (79) podívat v kostymérně a v hudebním studiu a samozřejmě jsme vyzvídali, co už je opravdu hotové a kolik to vlastně bude stát.

V hudebním studiu jsme potkali anglicky mluvícího muže, který tam cosi kutil hned na trojích klávesách. "To je špičkový specialista, který u nás tři dny láduje naše troje klávesy všemi možnými i nemožnými zvuky, aby vjem z orchestru byl takový, že jich není dvacet, ale sto dvacet. Udržuje takzvaný Lloyd Webber sound a přivezl nám ten nejmodernější zvuk," vysvětlil Janeček.

Nemohli jsme pominout ani nádherné kostýmy, které už byly vystaveny na figurínách nebo visely na štendrech v krejčovně. "Ještě to není přesně spočítané, ale jenom ten materiál a různé doplňky stojí dva a půl až tři milióny," vypočítal producent.

Když jsme se ho ale zeptali na techniku a částku, kolik bude stát, tak se skoro rozčílil. "O technice mi ani nemluvte. To je fantasmagorie, i když jsem představení viděl snad stokrát, přehlédl jsem to. Technologie je kouzelná a souběžně s muzikou, která nemá vteřinovou zastávku, je neustále něco v pohybu. Ovšem vyjde to na patnáct miliónů a možná si toho diváci ani nevšimnou," postěžoval si.

Naštěstí je zájem o muzikál obrovský, tak se snad vložené investice vyplatí. "O miliónová čísla tentokrát nejde, ale k dnešku máme prodaných 45 tisíc vstupenek a od příštího týdne budeme nasazovat lednové, únorové a březnové termíny," uzavřel Janeček.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám