Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Chování Josefa Rychtáře (65) po smrti Ivety Bartošové (†48) docela logicky vyvolalo bouři nevole široké veřejnosti, která nechápe, jak někdo normální může po smrti milované osoby jednat tak, jako říčanský bezpečák. Jeho hrátky s urnou, zveřejňování soukromých telefonátů i pózování na kolejích nebo se zakrvácenými kameny znechutilo spoustu lidí. Někteří ale zašli ještě dál a milému vdovci vyhrožují. Asi jen omylem se ale terčem jejich hněvu stal úplně jiný Josef Rychtář!

Jde totiž o jeho staršího syna Pepu, což je ten, který nikdy neasistoval tátovi při mlácení Zdeňka Macury, nenajížděl do novinářů a ani nedoprovázel Ivetu na každém kroku, aby později vyhrožoval, že uveřejní její tajně pořízené kompromitující nahrávky. Pepa Rychtář je hasičem a proti tátovi několikrát rázně vystoupil, když ubližoval jeho matce Darině Nové. Jen po smrti Bartošové se zachoval jako příkladný syn, staré spory odsunul stranou a nabídl mu pomocnou ruku.

Přesto nyní „sklízí plody práce“ místo svého táty. „Už mi napsaly mraky lidí dost nenávistné příspěvky o tom, jak jsem zabil Ivetu Bartošovou a co všechno se mnou provedou. Snažím se s nimi diskutovat, vysvětlit jim jejich omyl, což se ne vždy podaří. A když už, málokdo z nich se mi omluví. Už podle mé fotky, na které jsem v hasičském úboru, by přitom měli poznat, že asi nebude ten Josef Rychtář, kterého chtějí oslovit,“ kroutí hlavou Pepa.

Tomu příjmení mu přidělává poslední víc jak dva roky řadu nepříjemností. O jeho změně ale neuvažuje. „Nejsem ten, kdo ho zprofanoval,“ konstatuje s tím, že doufá, že brzy už zájem o jeho rodinu pomine a on a jeho blízcí budou mít konečně klid.

Reklama

Další články

Načítám