Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Charizmatický herec Jiří Dvořák, který naposledy oslňoval divačky v seriálu Sanitka, kde měl milostné pletky s Dagmar Havlovou, je další hereckou posilou chystaného seriálu Svatby v Benátkách.

V něm se zhostí role herce Ivana Drozda, kterému se v profesi moc nedaří. Jeho seriálovou matkou bude Hana Gregorová a otcem Ladislav Potměšil, jenž tentokrát nehraje doktora, ale sedláka. Dvořák ztvární nezodpovědného chlapa, zvyklého si užívat a neřešit, kdo platí účty.

„Ivan ne že by neměl talent, jen se mu momentálně v profesi moc nedaří. A pokud se mu náhodou dařit začne, vždycky se stane něco, kvůli čemu o práci přijde. Matka mu tajně nadržuje, protože má také ráda divadlo, tak pečlivě dokumentuje jeho kariéru. Neřekl bych, že Ivan je prevít, spíš smolař, trochu nezodpovědný a nevyzrálý, prostě umělecká duše, ale v podstatě sympaťák,“ rozpovídal se o své roli Dvořák, který je idolem žen.

„Ve snaze získat peníze pro svou rodinu se dostává do nejrůznějších potíží, takže začne mít problémy i doma. Ve své ženě Marice má oporu, ale dcera jím bohužel jako správná puberťačka opovrhuje. Musím říct, že ztvárnit herce, navíc neúspěšného, je pro mě poměrně lákavé téma, protože takovou roli jsem ještě nehrál. A byl to jeden z důvodů, proč jsem ji přijal,“ dodal s úsměvem Dvořák.

Zmiňovanou manželku Mariku mu v seriálu hraje Miroslava Pleštilová, která je známá i z dabingu, kde propůjčila svůj hlas slavné Audrey Hepburn.

Reklama

Další články

Načítám