Hlavní obsah
Článek

Moderátor Mirek Šimůnek (45) je mimo jiné milovníkem umění, a tak se nechal zlákat na výlet do Českého Krumlova, kde navštívil vernisáž malířky Dagmar Jihlavcové. A neudělal chybu, i když více než obrazy sledoval samotnou malířku. Dlužno říci, že ho k tomu svým modelem sama vyprovokovala.

Jelikož se malířka rozhodla tisknout své abstraktní obrazy na látky a šít z nich oděvy a v budoucnu by si chtěla založit i vlastní značku, představila na vernisáži také své modely. Ten, který zvolila sama, nedával mnoho prostoru fantazii a všichni jen čekali, zda jí z něj vypadnou vnady.

Další z nich oblékla i Míša Sejnová a padl jí jako ulitý. „Jsem z tohoto nápadu nadšená. Mám sice svou oblíbenou značku oblečení, ale když někde na akci potkám ženu třeba se stejnými kalhotami, nejsem dvakrát nadšená. Takhle vím, že od Dáši mám originál a nikoho v ničem podobném nepotkám. A to se mi líbí,“ nadšeně komentovala nápad své kamarádky, kterou jako tvořitelku abstraktního umění velice uznává.

Miroslav Šimůnek vernisáž moderoval. "I když jsem dnes pracoval pro svou dobrou známou, bylo to pro mě chvílemi velmi těžké. O Dáše vím, že občas maluje své obrazy úplně nahá a v jednu chvíli jsem si to začal představovat a bál jsem se, abych se nezakoktal," žertoval a současně skládal poctu své nadané kamarádce.

Dagmar Jihlavcovou si možná pamatujete spíš jako modelku, což ona sama přiznává a bere to tak, že tato práce byla jedna etapa jejího života. „Jako malířka se cítím hodně silná a vidím v tom svoji kariéru a budoucnost. Když něco uvnitř sebe cítíte a ta myšlenka je natolik silná, člověk by se toho měl držet, je to přece jeho nejsilnější 'já' a o tom to je a má to pak sílu,“ vysvětluje své nadšení a další směřování.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám