Hlavní obsah
Článek

Dětské snímky Joan Collins pocházejí z 30. let minulého století, kdy byl zvukový film ještě považován za senzaci. Žijící filmová legenda nedávno oslavila 81. narozeniny a stále nepřestává okouzlovat svým šarmem, díky němuž nemá konkurenci nejen ve své věkové kategorii.

Joan Collins má za sebou opravdu pestrou kariéru, která vedle desítek rolí zahrnuje i pózování pro Playboy. Její přínos pro film a televizi ocenila dokonce i britská královna Alžběta II., která ji v roce 1997 povýšila do šlechtického stavu.

V seriálu Dynastie Joan Collins ztvárnila Alexis Colbyovou, která je dosud považovaná za největší mrchu, jaká se kdy objevila na televizní obrazovce. Slavnou bestii poprvé ztvárnila v roce 1981 a Dynastie se na základě diváckého ohlasu na obrazovkách udržela devět sezón. V poslední z nich si ovšem Joan zahrála jen ve 13 ze 22 epizod, protože její honorář byl nad rámec možností producentů.

Je to k nevíře, ale Joan Colllins patří do stejné herecké generace jako Marilyn Monroe, již dokonce nahradila ve filmu The Girl in the Red Velvet Swing, protože blonďatá bohyně byla na roli 17leté dívky příliš stará.

O nápadníky neměla Joan Collins nikdy nouzi a mohla si dokonce dovolit odmítnout Franka Sinatru či Roberta F. Kennedyho. Poprvé se vdala už v 19 letech, ale její manželství s Maxwellem Reedem dopadlo naprosto tragicky. Už sedm měsíců po svatbě se ji pokusil za 10 tisíc liber prodat arabskému šejkovi.

Joan Collins naštěstí v harému neskončila a roli manželky si několikrát zopakovala. Nyní má za sebou čtyři rozvody a 12 let je provdaná za o 32 let mladšího herce Percyho Gibsona. I po osmdesátce je Joan atraktivní dámou, což nedávno předvedla na festivalu v Cannes.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám