Hlavní obsah
Jiří Nedvídek
Článek

Odchod z filmového plátna nebyl pro ženu, ke které dodnes vzhlížejí tisíce filmových fandů jako k ikoně a symbolu zlaté éry Hollywoodu, nikterak důstojný. Ve filmovém studiu stála Marilyn Monroe (†36) naposled při natáčení nikdy nedokončeného snímku Something's Got to Give (1962) pár měsíců před svou smrtí.

Natáčení filmu, ze kterého se dochovalo jen 37minutové torzo, od začátku pronásledovaly trable. Nejdřív to byla hereččina nepřipravenost a pak se přidaly i zdravotní komplikace. Všem bylo nad slunce jasné, že Marilyn, která byla nedlouho předtím odkopnuta prezidentem Kennedym, není v pořádku.

„K jejímu špatnému stavu přispěly prášky i alkohol, ale také chronická infekce podobající se zápalu plic. Po natáčení v bazénu se její zdravotní stav ještě zhoršil,“ vzpomínal její osobní maskér Whitey Snyder.

Na place Marilyn stačila oslavit ještě své poslední šestatřicáté narozeniny. Krátce nato Marilyn od Foxu vyhodili. Po několika týdnech se majitelé studia rozhodli, že dokončí natáčení v září. Happy end se však nekonal. Whitey už svou kamarádku líčil pouze jednou - do rakve.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám