Hlavní obsah
Článek

Oblíbený herec Ladislav Potměšil je v seriálech spjat zejména s postavami mužů v bílém plášti. V seriálu Ordinace v růžové zahradě hrál postaršího gynekologa Aleše Čížka a bílý plášť oblékl také po svém přestupu na Primu, kde v seriálu Cesty domů ztvárňuje internistu Petra Kosíka.

Ve zbrusu novém primáckém seriálu Svatby v Benátkách se s ním však diváci setkají v úplně jiné roli. Potměšil si zahraje sedláka Aloise Drozda!

„Po doktoru Kosíkovi jsem moc rád, že mám možnost zahrát si úplně jiný typ role - sedláka. Abych tyto dva pány co nejvíc od sebe odlišil, nechal jsem si narůst knír a nosím o něco delší vlasy. Alois Drozd se mi hraje moc dobře, je to krásně a vtipně napsaná postava. A zase je to pták,“ vtipkuje herec.

Alois Drozd je zemitý a stále ještě charizmatický majitel statku, jehož slovo má ve vsi pořád velkou váhu. Mezi kamarády je oblíbený pro svou přímočarou povahu a pevné životní postoje, a také proto, že nezkazí žádnou legraci.

Seriálovou manželkou Ladislava Potměšila je herečka Hana Gregorová, která bude představovat jeho protipól. Zatímco jeho nejvíc zajímá, jak mu dupou králíci, ona nade vše miluje divadlo a poezii. Jeden bez druhého by ale nemohli být. „Je na nich vidět, že i přes časté špičkování se mají rádi. A to je důležité,“ uzavírá Potměšil.

Reklama

Další články

Načítám