Hlavní obsah
Článek

Jestli si Josef Rychtář (65) myslel, že zveřejněním posledního telefonátu zpěvačky Ivety Bartošové (†48) s maminkou Svatavou jen necelých osmnáct hodin před její smrtí očistí své jméno, šeredně se spletl. Naopak proti sobě poskytl důkazy, které jsou až do nebe volající! Nahrával si snad všechny telefonáty Ivety? A proč ji psychicky týral?

Jak je vůbec možné, že si někdo nahrává hovory své ženy s její rodinou a ještě je uchovává? Chtěl snad mít jistotu, že si na něj manželka mamince nebude stěžovat? A kdo mu dal povolení nahrávku zveřejnit? Iveta za života asi těžko a Svatava Bartošová o něm mluví jako o ďáblu, takže těžko by povolila, aby soukromý telefonát unikl do médií.

Kdo ví, zda neměl Rychtář zmapované všechny Ivetiny hovory. Tady mluví sice z jeho mobilu, ale dnes existují možnosti, jak nenápadně do telefonu nainstalovat program, který všechny telefonáty potají nahraje a odešle po internetu požadovanému příjemci. Vdovec tak mohl mít perfektní přehled o tom, co Iveta komu povídá.

Nejsmutnější je ale to, že se potvrdila slova Zdeňka Macury o tom, že Iveta byla manželem asi skutečně psychicky týraná. Ochránce zpěvačky tvrdil, že jí Rychtář schválně nosil noviny s hanlivými články až pod nos, protože věděl, že ji to rozruší a sesype se z toho. A to Iveta v hovoru potvrzuje.

„Jsem ve stresu tím, co píšou,“ říká. Matka ji prosí, ať to nečte. „Pepa to nosí, co mám dělat,“ pokračuje Iveta. „Tak ať ti to neříká,“ radí dceři paní Svatava. Který milující manžel by udělal to, že by ženu stresoval věcí, o které ví, že ji dokáže dostat do hrozných stavů?

A i část hovoru, kdy si Bartošová stěžuje, že v sobotu u ní zvonil Macura s přítelkyní, ukazuje na podivnou věc. Mnohokrát se z okolí Ivety doneslo, že ji Rychtář prý schválně strašil tím, že Macura chodí kolem domu a chce jí ublížit, přitom ten byl v té době prokazatelně na druhé straně města. Když ho v sobotu před smrtí zahlédla, mohla to brát jako potvrzení manželových slov o Macurově pronásledování a dokázalo by jí to slušně rozhodit psychiku. A pochlubil se jí snad choť tím, že s Macurou tajně vyjednával o jejím zdravotním stavu? Nepozval Macuru k domu schválně, aby ho Iveta viděla a dostala se tím do nepohody, která pro něj třeba mohla být bůhvíproč výhodná?

Telefonát jasně ukazuje na to, že Josef Rychtář byl všechno, jen ne standardní milující manžel…

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám